Septembarska Visa kampanja je završena. Detaljnije ovdje

Korpa

Vaša korpa je prazna.

Pogledajte našu široku ponudu proizvoda i pronađite nešto što vam se sviđa!

Kako izbjeći proljetni umor na zdrav način

06.04.2023.

Proljeće je stiglo i priroda se budi. Dani napokon duže traju. No, duži dani zahtijevaju i veću količinu energije i prilagođavanje drugačijem bioritmu. Energija je upravo to što nedostaje mnogima u ovom periodu godine. Kao posljedica javlja se povećana količina stresa koja dovodi do pada imuniteta i koncentracije.

Kao i svaki drugi osjećaj i ovaj pad treba prihvatiti, ali ne dozvoliti da upravlja našim raspoloženjem i da negativno utiče na produktivnost. Da biste izašli na kraj sa proljetnim umorom prvenstveno trebate razumjeti otkuda dolazi, zašto se javlja i koji su simptomi.

Kao što je ranije spomenuto, vaš organizam se dolaskom proljeća prilagođava drugačijem bioritmu. Tokom zime, melatonin - hormon koji reguliše spavanje - je dijelom bio zadužen i za regulisanje vašeg raspoloženja. Dolaskom proljeća, ljudski organizam izložen je većoj količini svjetlosti, te dolazi do veće proizvodnje serotonina - „hormona sreće“. Ovaj proces bioloških promjena može predstavljati veliko opterećenje za tijelo što uzrokuje slabljenje imunološkog sistema, pa je tijelo podložnije infekcijama. Uvođenje dodataka prehrani poput meda i prirodnih sirupa svakako je dobra ideja kako biste očuvali imunitet. Odličan u tom poslu pokazao se Imuno pekmez od jabuka i još 16 sastojaka, bez šećera i aditiva. Konzumiranje jednom do dva puta dnevno se pokazalo učinkovito, a kako je trenutno na popustu, požurite i sami se uvjerite u rezultate. Za još bolji efekat, u svoju dnevnu prehranu uključite i hladno cijeđeno ulje konoplje koje ubrzava metabolizam, smanjuje apetit te ojačava imunitet i pomaže regulaciji hormona. Dame će itekako osjetiti olakšanje prilikom PMS-a i menopauze.

Promjena računanja vremena predstavlja dodatni stres našem tijelu, pa je veoma bitno osigurati kvalitetan san kako bi se tijelo odmorilo i pripremilo za naredni dan. Kvalitetan san znači da ćete vašem organizmu priuštiti neprekidan san, ali i pravilne posture vrata i kičme tokom sna čemu itekako doprinose kvalitetan madrac i jastuk. Jastuk Lux punjen je prirodnom ovčijom vunom s jastučnicom od 100% prirodnog pamuka, koji smanjuje vaše znojenje dok spavate, a također je prirodno otporan na grinje i ima antimikrobni efekat. Količinu vunenih kuglica možete povećati ili smanjiti kako biste volumen prilagodili sebi. A ako požurite, možete iskoristiti trenutni popust na ovaj proizvod.

Osim što prilagođavanje utiče na imunitet, ono često izaziva i niz simptoma koje pripisujemo proljetnom umoru, a to su: nedostatak energije, razdraživost, glavobolje, osjećaj ljenosti itd. Kako biste ostali raspoloženi i produktivni što je više moguće savjetujemo da provodite što više vremena vani na suncu te vodite računa o hidrataciji i pravilnoj ishrani. Ukoliko niste ljubitelj vode, čajevi su uvijek dobra alternativa. Čaj Samo opušteno ne samo da će vas rehidrirati, već će doprinijeti vašoj opuštenosti i dobrom raspoloženju, a uz njega kao savršen dodatak ide lješnjak puter kojeg možete koristiti kao namaz ili dodatak kašama. Proizveden na prirodan način, bez dodatnih ulja i šećera.

April je poznat i kao „mjesec zdravlja“ obzirom da se 7. aprila obilježava Svjetski dan zdravlja. Složit ćete se da nema boljeg načina za obilježiti ovaj datum nego posvetiti pažnju vlastitom zdravlju i opremiti se proizvodima koji će nam pomoći očuvati imunitet.  Na OREA smo pronašli proizvode koji će vam garantovano biti od koristi, a neće predstaviti udar na vaš novčanik.

Želimo vam zdrav i sunčan početak proljeća.